Pilgrimsmusslor asian style

Pilgrimsmusslor asian style

Betyg

(54 st)

En varm och riktigt lyxig förrätt med spännande asiatiska smaker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 8 pilgrimsmusslor
  • salt och peppar
  • 6 brysselkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 färsk röd chili
  • 200 g shiitakesvamp
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här:

Gör så här:

Skär av nedersta delen på brysselkålen. Dela kålen i fjärdedelar. Skala och skiva vitlöken tunt. Kärna ur och strimla chilin. Stek svamp och brysselkål i 1 msk av smöret i en stekpanna, tillsätt vitlök och chili. Lägg upp på ett fat och håll varmt. Bryn resterande mängd smör i pannan, smaka av med soja, citronsaft och ingefära. Häll det över svampen. Salta och peppra pilgrimsmusslorna. Stek dem ca 2 min per sida i lite smör i en het panna. Grovhacka koriandern och vänd ner i svampen strax före servering. Servera pilgrimsmusslorna med svampröran.

Tips:

Shiitakesvampen kan bytas ut mot champinjoner.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 160 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem