Pizza frutti di mare

Pizza frutti di mare

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

Fina skaldjur och en skvätt grädde ger lyx åt pizzan.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tomatsås till pizza:

  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • 1 gul lök
  • 1½ msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk salt

Pizzadeg med durumvete:

  • 0.3 pkt jäst á 50 g
  • 3 dl kallt vatten
  • 1½ tsk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl special
  • 2 dl durumvetemjöl

Gör så här

Gör så här

Finhacka ⅓ av fänkålen. Koka ihop tomatsåsen med den finhackade fänkålen och grädde ca 10 min. Sätt ugnen på 250°. Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem till ovaler, ca ½ cm tjocka. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och vik upp kanterna. Fördela såsen på pizzorna. Hyvla över resten av fänkålen tunt. Dela musslorna på mitten och lägg på tillsammans med räkor och ost. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Tomatsås till pizza:

Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör-&rapsolja. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen koka ca 30 min. Låt svalna.

Pizzadeg med durumvete;

  1. Blanda jäst, vatten, honung, salt och olja i en degbunke, rör tills allt löst sig.
  2. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 2 tim.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 820 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 99 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag