Pizza frutti di mare
2 tim 30 min
Huvudrätt
•
Fina skaldjur och en skvätt grädde ger lyx åt pizzan.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Pizzadeg med durumvete;
Tomatsås till pizza:
Utbakning:
Energi:
820 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 29 g |
Kolhydrater: | 99 g |
Fett: | 29 g |
Ingredienser
Pizzadeg med durumvete:
Jäst á 50 g
|
0,3 pkt |
---|---|
Kallt vatten
|
3 dl |
Flytande honung
|
1½ tsk |
Salt
|
1 tsk |
Olivolja
|
2 msk |
Vetemjöl special
|
6 dl |
Durumvetemjöl
|
2 dl |
Tomatsås till pizza:
Krossade tomater á 400 g
|
1 burk |
---|---|
Gul lök
|
1 |
1½ msk | |
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
Tomatpuré
|
1 msk |
Rödvinsvinäger
|
1 msk |
Strösocker
|
2 tsk |
Vatten
|
1 dl |
Salt
|
½ tsk |
Fyllning:
Fänkål
|
1 |
---|---|
Pilgrimsmusslor
|
8 |
Skalade räkor
|
1 dl |
4 dl |