Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Skaldjursdipp
Skaldjursdipp
15 min
Buffé
Förrätt
•
Se kommentarer
God och krämig skaldjursdip till räkor och musslor.
Andra liknande recept
45 min
Våffelsmet
(75)
Budget
25 min
Matiga våfflor
(16)
Budget
Klassisk gubbröra
(32)
Gubbröra med matjessill
(118)
60+ min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(526)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skala räkorna men lämna kvar skalet på stjärten. Stek musslorna i smör i en stekpanna ca 1 min på varje sida, salta lätt.
Skala, kärna ur och mosa avokadorna. Blanda avokado, crème fraiche och lök. Smaka av med salt.
Servera dippen i en skål med skaldjuren till.
Klart!
Ingredienser
Stora räkor med skal
½ kg
Små pilgrimsmusslor
8
Svenskt Smör från Arla®
Salt
Dipp:
Avokados
2
Arla Köket® Lätt crème fraiche tomat & basilika
2 dl
Finhackad schalottenlök
1
Salt
Andra liknande recept
45 min
Våffelsmet
(75)
Budget
25 min
Matiga våfflor
(16)
Budget
Klassisk gubbröra
(32)
Gubbröra med matjessill
(118)
60+ min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(526)
Budget
30 min
Kokt potatis
(30)
45 min
Blomkålsplättar med löjrom och picklad rödlök
(56)
Budget
30 min
Spetskål i ugn
(38)
1 tim
Räkcheesecake
(43)
60+ min
Piroger
(62)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum