Sallad med pilgrimsmusslor

Sallad med pilgrimsmusslor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

En matig och god sallad med musslor. Den krämiga dressingen med smak av både syra och sötma gör den här salladen extra festlig.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g frysta pilgrimsmusslor
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 schalottenlökar
  • 12 körsbärstomater
  • 2 avokado
  • 100 g blandad grönsallad t ex rucola och ärtskott

Dressing:

Gör så här:

Gör så här:

Tina musslorna och torka av dem. Stek musslorna i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 1 min per sida. Strö över salt och peppar. Skala och finhacka löken. Halvera tomaterna. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär den i skivor. Varva pilgrimsmusslor, lök, tomater, avokado och sallad i en skål. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och ringla lite över salladen. Servera med bröd och resten av dressingen i en skål bredvid.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem