Sallad med pilgrimsmusslor

Sallad med pilgrimsmusslor

Betyg

(14 st)

En matig och god sallad med musslor. Den krämiga dressingen med smak av både syra och sötma gör den här salladen extra festlig.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g frysta pilgrimsmusslor
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 schalottenlökar
  • 12 körsbärstomater
  • 2 avokado
  • 100 g blandad grönsallad t ex rucola och ärtskott

Dressing:

Gör så här:

Gör så här:

Tina musslorna och torka av dem. Stek musslorna i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 1 min per sida. Strö över salt och peppar. Skala och finhacka löken. Halvera tomaterna. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär den i skivor. Varva pilgrimsmusslor, lök, tomater, avokado och sallad i en skål. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och ringla lite över salladen. Servera med bröd och resten av dressingen i en skål bredvid.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem