Pasta frutti di mare

Pasta frutti di mare

Betyg

(8 st)

En lyxig pastaklassiker med färska räkor, halstrade pilgrimsmusslor och smörstekta brödkrutonger. Toppa allt med smakrik parmesanost och färsk basilika.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Krutonger:

  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 skivor bröd
  • ½ dl Arla® Klarifierat Smör
  • 2 rosmarinkvistar
  • 1 krm salt

Pasta:

Gör så här:

Gör så här:

Skala och krossa vitlöken. Riv brödet i mindre bitar. Värm smöret i en stekpanna med vitlök och rosmarin. Tillsätt brödet och stek på medelvärme till gyllenbrun färg. Salta och lägg på hushållspapper.

Skala räkorna. Fräs skalet i 1 dl smör-&rapsolja i en stor kastrull på medelvärme ca 20 min. Tillsätt vattnet och låt koka ca 2 min. Sila ner räkbuljongen i en bunke och släng skalen. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan. Häll ner räkbuljong och grädden i kastrullen och koka upp. Ta av från värmen och vänd försiktigt ner pastan. Stek pilgrimsmusslorna i resten av smör-&rapsoljan ca 2 min per sida. Lägg upp pastan och toppa med räkor, pilgrimsmusslor, krutonger, basilika och parmesan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 795 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 57 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem