Pasta frutti di mare

Pasta frutti di mare

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

En lyxig pastaklassiker med färska räkor, halstrade pilgrimsmusslor och smörstekta brödkrutonger. Toppa allt med smakrik parmesanost och färsk basilika.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Krutonger:

Pasta:

Gör så här:

Gör så här:

Skala och krossa vitlöken. Riv brödet i mindre bitar. Värm smöret i en stekpanna med vitlök och rosmarin. Tillsätt brödet och stek på medelvärme till gyllenbrun färg. Salta och lägg på hushållspapper.

Skala räkorna. Fräs skalet i 1 dl smör-&rapsolja i en stor kastrull på medelvärme ca 20 min. Tillsätt vattnet och låt koka ca 2 min. Sila ner räkbuljongen i en bunke och släng skalen. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan. Häll ner räkbuljong och grädden i kastrullen och koka upp. Ta av från värmen och vänd försiktigt ner pastan. Stek pilgrimsmusslorna i resten av smör-&rapsoljan ca 2 min per sida. Lägg upp pastan och toppa med räkor, pilgrimsmusslor, krutonger, basilika och parmesan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 795 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 57 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem