Pasta frutti di mare

Pasta frutti di mare

45 min Huvudrätt
En lyxig pastaklassiker med färska räkor, halstrade pilgrimsmusslor och smörstekta brödkrutonger. Toppa allt med smakrik parmesanost och färsk basilika.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Krutonger:
  • Skala och krossa vitlöksklyftan. Riv brödet i mindre bitar.
  • Smält smöret i en stekpanna med vitlök och rosmarin. Tillsätt brödet och stek på medelvärme till gyllenbrun färg. Salta och lägg på hushållspapper.
Pasta:
  • Skala räkorna.
  • Fräs skalet i 50 g smör i en stor kastrull på medelvärme ca 20 min. Tillsätt vattnet och låt koka ca 2 min. Sila ner räkbuljongen i en bunke och släng skalen.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan.
  • Häll ner räkbuljong och grädde i kastrullen och koka upp. Ta av från värmen och vänd försiktigt ner pastan.
  • Stek pilgrimsmusslorna i resten av smöret, ca 2 min per sida.
  • Lägg upp pastan och toppa med räkor, pilgrimsmusslor, krutonger, basilika och parmesan.
Klart!
Energi:

795 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 57 g

Ingredienser

Krutonger:
Vitlöksklyfta
1
Bröd
4 skivor
25 g
Rosmarinkvistar
2
Salt
1 krm
Pasta:
Färska räkor med skal
500 g
75 g
Vatten
2 dl
Färsk pasta
400 g
2 dl
Pilgrimsmusslor
8
Plockad färsk färsk basilika
2 dl
Riven parmesanost
1 dl