Örtrisotto med pilgrimsmusslor

Örtrisotto med pilgrimsmusslor

45 min
Svecia är utmärkt som smakförhöjare i en lyxig och krämig risotto. Servera risotton toppad med pilgrimsmusslor och salvia och droppa över lite olivolja.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ortrisotto-med-pilgrimsmusslor/

Gör så här

Örtjuice:
Risotto:
  • Mixa rucolan och basilikan med vattnet ca 1 minut. Sila genom en fintrådig sil.
  • Skala och hacka schalottenlöken. Värm buljongen.
  • Stek schalottenlöken mjuk i lite av smöret i en stor kastrull eller stekpanna med höga raka kanter. Tillsätt riset och vinet.
  • Koka sakta på låg temperatur och späd med buljong tills riset precis är mjukt.
  • Dra av från värmen och tillsätt resten av smöret, osten och örtjuicen. Rör kraftigt med en träslev tills risotton är krämig. Smaka av med salt och peppar.
Friterade salviablad och pilgrimsmusslor:
  • Torka av och salta pilgrimsmusslorna.
  • Hetta upp oljan i en stekpanna. Fritera salviabladen, lyft upp och låt rinna av på hushållspapper.
  • Stek musslorna i samma stekpanna ca 1 minut på varje sida.
  • Servera musslorna till risotton och garnera med de friterade salviabladen.
Klart!

Ingredienser

Örtjuice:
Rucola
60 g
Färsk basilika
1 kruka
Vatten
3 msk
Risotto:
Schalottenlökar
2
Höns- eller kycklingbuljong
8 dl
100 g
Risottoris
3 dl
Vitt vin
1½ dl
50 g
Salt och vitpeppar
Olivolja
3 msk
Salviablad
16
Pilgrimsmusslor
12
Friterade salviablad och pilgrimsmusslor:
Pilgrimsmusslor
12
Olivolja
3 msk
Salviablad
16