Örtrisotto med pilgrimsmusslor

Örtrisotto med pilgrimsmusslor

Betyg

(0 st)

Svecia är utmärkt som smakförhöjare i en lyxig och krämig risotto. Servera risotton toppad med pilgrimsmusslor och salvia och droppa över lite olivolja.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Örtjuice:

  • 60 g rucola
  • 1 kruka färsk basilika
  • 3 msk vatten

Risotto:

Friterade salviablad och pilgrimsmusslor:

  • 12 pilgrimsmusslor
  • 3 msk olivolja
  • 16 salviablad

Gör så här:

Gör så här:

Örtjuice:

Mixa rucolan och basilikan med stjälkarna med vattnet ca 1 minut. Sila genom en fintrådig sil.

Risotto:

Skala och hacka schalottenlöken. Värm buljongen. Stek schalottenlöken mjuk i lite av smöret i en stor kastrull eller stekpanna med höga raka kanter. Tillsätt riset och vinet. Koka sakta på låg temperatur och späd med buljong tills riset precis är mjukt. Dra av från värmen och tillsätt resten av smöret, osten och örtjuicen. Rör kraftigt med en träslev tills risotton är krämig och smaka av med salt och peppar.

Friterade salviablad och pilgrimsmusslor:

Torka av och salta pilgrimsmusslorna. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fritera salviabladen, lyft upp och låt rinna av på hushållspapper. Stek musslorna i samma stekpanna ca 1 minut på varje sida. Servera musslorna till risotton och garnera med de friterade salviabladen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem