Pepparstekt oxfilé med glaserade betor
1 tim
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•

Saftig oxfilé får välbalanserad smak av två olika sorters peppar. En härlig kötträtt med betor och vackert grönt smör. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Ingredienser
Oxfilé i skivor
|
ca 600 g |
---|---|
Rosépeppar
|
1 msk |
Torkad grönpeppar
|
1 msk |
Svartpeppar
|
½ tsk |
Salt
|
1 tsk |
2 msk |
Glaserade betor
Polkabetor
|
400 g |
---|---|
Gulbetor
|
400 g |
1 msk | |
Honung
|
1 msk |
Färskpressad citronsaft
|
1 msk |
Strimlad färsk persilja
|
4 msk |
Krispig ostronskivling
Ostronskivling
|
200 g |
---|---|
2 msk | |
Salt och peppar
|
Vispat örtsmör
100 g | |
Örtkryddor t ex persilja, dragon, gräslök
|
1 dl |
Dijonsenap
|
1 msk |
Gör så här
Lägg örtsmöret i en plastpåse, klipp ett litet hål i ena hörnet och spritsa ut det.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
580 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Kolhydrater: | 23 g |
Fett: | 39 g |

