Pepparstekt oxfilé med glaserade betor
1 tim
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
Saftig oxfilé får välbalanserad smak av två olika sorters peppar. En härlig kötträtt med betor och vackert grönt smör. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Ingredienser
|
Oxfilé i skivor
|
ca 600 g |
|---|---|
|
Rosépeppar
|
1 msk |
|
Torkad grönpeppar
|
1 msk |
|
Svartpeppar
|
½ tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
| 2 msk |
Glaserade betor
|
Polkabetor
|
400 g |
|---|---|
|
Gulbetor
|
400 g |
| 1 msk | |
|
Honung
|
1 msk |
|
Färskpressad citronsaft
|
1 msk |
|
Strimlad färsk persilja
|
4 msk |
Krispig ostronskivling
|
Ostronskivling
|
200 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Salt och peppar
|
Vispat örtsmör
| 100 g | |
|
Örtkryddor t ex persilja, dragon, gräslök
|
1 dl |
|
Dijonsenap
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Lägg örtsmöret i en plastpåse, klipp ett litet hål i ena hörnet och spritsa ut det.
Näringsvärden, per port
Energi:
646 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,4 g |
| Protein: | 23,3 % | 37 g |
| Fett: | 58,5 % | 42,7 g |
| Kolhydrater: | 18,2 % | 29 g |