Tagliata
45 min
Huvudrätt
Middag
•
Tagliata är en riktig festrätt! Lätt hastrad oxfile rullas i färska örter för att sedan skäras i riktigt tunna skivor. De beska italienska salladerna som endive och radicchio passar utmärk till denna rätt. I Italien kombinerar man gärna beskan med någon form av mögelost. Det blir en ljuvlig smakkombination!
Johanna Westman
Ingredienser
|
Oxfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Färsk rosmarin
|
1 kruka |
|
Färsk timjan
|
½ kruka |
|
Flingsalt
|
2 msk |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
| 25 g | |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Kallpressad olivolja, till halstring
|
2 msk |
Ostkräm:
| 140 g | |
| 2 dl | |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
|
Röda endiver
|
3 |
|---|---|
|
Extra virgin olivolja
|
2 msk |
|
Grovhackad rucola
|
110 g |
|
Rostade pinjenötter
|
70 g |
|
Citron
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
533 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,1 g |
| Protein: | 23,5 % | 30,8 g |
| Fett: | 72,2 % | 43,5 g |
| Kolhydrater: | 4,3 % | 5,6 g |