Pepparkaksrulltårta

Pepparkaksrulltårta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(184 st)

Rulltårta är en svensk klassiker som få kan motstå. Gör den i jultappning med mustiga kryddor och frisk lingonfrosting så har du ett härligt bakverk till julfikat.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Botten

  • 2 dl vetemjöl
  • 3 krm bikarbonat
  • 1 msk julkryddor, egen blandning eller färdigköpt
  • 4 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 msk Arla® filmjölk Filmjölk 3%

Lingon- och färskostfrosting:

Gör så här:

Gör så här:

Botten: Sätt ugnen på 250°. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg och socker poröst och vänd i de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt sedan filmjölken. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn i 5-6 min. Ta ut kakan, sockra den på ytan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper, låt svalna. Lingon- och färskostfrosting: Vispa smör och färskost vitt och fluffigt. Vispa i vaniljsocker och florsockret lite i taget. Vispa till en fast och fin frosting. Vispa slutligen i grädden och vänd försiktigt ner lingonsylten. Fördela frostingen jämnt på botten och rulla ihop till en rulle, dela i lagom stora bitar.

Näringsvärden, per bit335

  • Energi: 335 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem