Pepparkaksrulltårta
30 min
Efterrätt
Frysbar
•

Rulltårta är en svensk klassiker som få kan motstå. Gör den i jultappning med mustiga kryddor och frisk lingonfrosting så har du ett härligt bakverk till julfikat. Receptet är skapat av Roy Fares, Årets konditor 2010.
Ingredienser
Botten
Vetemjöl
|
2 dl |
---|---|
Bikarbonat
|
3 krm |
Julkryddor, egen blandning eller färdigköpt
|
1 msk |
Ägg
|
4 |
Strösocker
|
1½ dl |
2 msk |
Lingon- och färskostfyllning:
100 g | |
300 g | |
Florsocker
|
3½ dl |
Vaniljsocker
|
1 msk |
2 msk | |
Lingonsylt
|
½ dl |
Gör så här
Näringsvärden, per bit335
Energi:
335 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 34 g |
Fett: | 19 g |

