Pepparkaksrulltårta
Budget

Pepparkaksrulltårta

30 min Efterrätt
Rulltårta är en svensk klassiker som få kan motstå. Gör den i jultappning med mustiga kryddor och frisk lingonfrosting så har du ett härligt bakverk till julfikat. Receptet är skapat av Roy Fares, Årets konditor 2010.
Roy Fares
Roy Fares Årets konditor 2010
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Sikta alla torra ingredienser i en bunke.
  • Vispa ägg och socker poröst och vänd i de torra ingredienserna med en slickepott. Rör ner filmjölken.
  • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen 5-6 min.
  • Ta ut kakan, sockra den på ytan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper, låt svalna.
  • Vispa smör och färskost vitt och fluffigt. Vispa i florsockret och vaniljsockret lite i taget.
  • Vispa till en fast och fin kräm. Vispa slutligen i grädden och vänd försiktigt ner lingonsylten.
  • Fördela fyllningen jämnt på botten och rulla ihop till en rulle.
Klart!
Energi:

335 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Botten
Vetemjöl
2 dl
Bikarbonat
3 krm
Julkryddor, egen blandning eller färdigköpt
1 msk
Ägg
4
Strösocker
1½ dl
2 msk
Lingon- och färskostfyllning:
100 g
300 g
Florsocker
3½ dl
Vaniljsocker
1 msk
2 msk
Lingonsylt
½ dl