Budapestrulle

Budapestrulle

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(386 st)

Budapestrulle med härlig maräng med hasselnötter och mandarin i fyllningen. Skär rullen i bitar och vips så har den förvandlats till klassiska Budapestbakelser.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 150 g finhackade hasselnötter

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa vitor och socker till en fast smet. Blanda mjöl och nötter. Vänd försiktigt ner det i marängsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på och låt kallna. Vispa grädden, blanda med avrunna mandarinklyftor och bred över kakan. Rulla ihop som en rulltårta.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem