Budapestrulle

Budapestrulle

30 min Mellanmål Efterrätt
Budapestrulle med härlig maräng med hasselnötter och mandarin i fyllningen. Skär rullen i bitar och vips så har den förvandlats till klassiska Budapestbakelser.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Vispa vitor och socker till en fast smet. Blanda mjöl och nötter. Vänd försiktigt ner det i marängsmeten.
  • Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
  • Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på och låt kakan kallna.
  • Vispa grädden, blanda med avrunna mandarinklyftor och bred över kakan. Rulla ihop som en rulltårta.
Klart!

Ingredienser

Äggvitor
6
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
1 dl
Finhackade hasselnötter
150 g
Fyllning:
3 dl
Mandarinklyftor ca 300 g
1 burk