Budapestrulle

Budapestrulle

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(472 st)

Budapestrulle med härlig maräng med hasselnötter och mandarin i fyllningen. Skär rullen i bitar och vips så har den förvandlats till klassiska Budapestbakelser.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 150 g finhackade hasselnötter

Fyllning:

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa vitor och socker till en fast smet. Blanda mjöl och nötter. Vänd försiktigt ner det i marängsmeten.
  3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
  4. Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på och låt kakan kallna.
  5. Vispa grädden, blanda med avrunna mandarinklyftor och bred över kakan. Rulla ihop som en rulltårta.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag