Rulltårta med bär

Rulltårta med bär

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(284 st)

Underbar klassiker i en rulle! Låt bärmoset rinna av ordentligt så att rulltårtan inte blir för blöt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 bitar

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten

Fyllning:

  • 2 dl lätt mosade blandade färska bär eller sylt

Till servering:

  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • blandade färska bär

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet.
  3. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 5 min.
  4. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Bred bär eller sylt över kakan och rulla ihop. Låt svalna.
  5. Skär rulltårtan i skivor. Vispa grädden och klicka på skivorna. Garnera med färska bär.

Tips:

Gör bakelser av rulltårtan. Skär den i tjocka skivor. Garnera med vispad grädde och färska bär.
Färska bär kan bytas ut mot sylt.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag