Pepparkaksrulltårta
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Frysbar
•
Rulltårta är en svensk klassiker som få kan motstå. Gör den i jultappning med mustiga kryddor och frisk lingonfrosting så har du ett härligt bakverk till julfikat. Receptet är skapat av Roy Fares, Årets konditor 2010.
Ingredienser
Botten
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|---|---|
|
Bikarbonat
|
3 krm |
|
Julkryddor, egen blandning eller färdigköpt
|
1 msk |
|
Ägg
|
4 |
|
Strösocker
|
1½ dl |
| 2 msk |
Lingon- och färskostfyllning:
| 100 g | |
| 300 g | |
|
Florsocker
|
3½ dl |
|
Vaniljsocker
|
1 msk |
| 2 msk | |
|
Lingonsylt
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
383 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,5 g |
| Protein: | 5,5 % | 5,2 g |
| Fett: | 44,4 % | 19,2 g |
| Kolhydrater: | 50,1 % | 47,2 g |