Päronkaka med kardemumma
1 tim 15 min
Buffé
Efterrätt
Frysbar
•

En sagolik päronkaka som får ett krispigt och smakrikt täcke av hasselnötter, kanel och kardemumma. Toppa gärna päronkakan med sötsyrlig grädde till servering.
Ingredienser
Mogna päron
|
3 |
---|---|
100 g | |
Hasselnötter
|
1 dl |
Ägg
|
3 |
Strösocker
|
2½ dl |
Vetemjöl
|
1½ dl |
Malen kanel
|
2 krm |
Malen kardemumma
|
2 krm |
Florsocker
|
Sötsyrlig grädde
1½ dl | |
¾ dl | |
Citron
|
finrivet skal av 1 |
Flytande honung
|
1 msk |
Gör så här
Näringsvärden, per bit
Energi:
350 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 36 g |
Fett: | 21 g |

