Päronkaka med kardemumma
1 tim 15 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Efterrätt
Frysbar
•
En sagolik päronkaka som får ett krispigt och smakrikt täcke av hasselnötter, kanel och kardemumma. Toppa gärna päronkakan med sötsyrlig grädde till servering.
Ingredienser
|
Mogna päron
|
3 |
|---|---|
| 100 g | |
|
Hasselnötter
|
1 dl |
|
Ägg
|
3 |
|
Strösocker
|
2½ dl |
|
Vetemjöl
|
1½ dl |
|
Malen kanel
|
2 krm |
|
Malen kardemumma
|
2 krm |
|
Florsocker
|
Sötsyrlig grädde
| 1½ dl | |
| ¾ dl | |
|
Citron
|
finrivet skal av 1 |
|
Flytande honung
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
448 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,2 g |
| Protein: | 5,1 % | 5,6 g |
| Fett: | 52 % | 26,4 g |
| Kolhydrater: | 42,9 % | 47,3 g |