Ryttarkaka

Ryttarkaka

Betyg

(217 st)

Med kladdkaka i botten och ett kokostäcke som påminner om tosca är denna kaka given till kafferepet. Baka ryttarkakor i långpanna och skär upp i lagom bitar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 bitar

Kokostäcke:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner socker och ägg. Tillsätt övriga ingredienser och rör om. Lägg bakplåtspapper i en långpanna ca 30x45 cm och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Blanda smör, socker, grädde och sirap till kokostäcket i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 2 min under omrörning. Tillsätt kokosen och sjud ytterligare 1 min. Bred kokostäcket över kakan och grädda ytterligare ca 10 min.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 332 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 39 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem