Pannbiff med krämig bön- och potatissallad

Pannbiff med krämig bön- och potatissallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

Pannbiff passar lika bra veckans alla dagar - med eller utan gäster vid middagsbordet! Biffarna får god smak av senap och rosmarin.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Bön- och potatissallad:

  • 600 g potatis
  • 400 g små vita bönor
  • ½ rödlökar
  • 1 salladslök
  • 2 msk kapris
  • 3 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 2 msk riven pepparrot
  • ½ tärnat äpplen
  • rivet skal och saft av ½ citroner
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Örtsallad:

  • 40 g rucola
  • ½ dl grovhackad färsk dill
  • 1 dl klippt krasse

Gör så här:

Gör så här:

Skala och hacka löken. Fräs den i lite smör-&rapsolja utan att den tar färg, låt svalna. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla ca 10 min. Blanda ner färsen och övriga ingredienser. Forma biffar och bryn dem i smör-&rapsolja i en stekpanna. Sänk värmen och stek färdigt biffarna ca 10 min. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten, låt svalna. Häll av och skölj bönorna i kallt vatten. Skala och skiva rödlöken, strimla salladslöken. Skär den avsvalnade potatisen i klyftor. Blanda alla ingredienser till potatissalladen. Smaka av med salt och peppar. Blanda samman örtsalladen. Servera biffarna med salladerna.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 630 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem