Pannbiff med krämig bön- och potatissallad

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Pannbiff med krämig bön- och potatissallad

Pannbiff passar lika bra veckans alla dagar - med eller utan gäster vid middagsbordet! Biffarna får god smak av senap och rosmarin.

Ingredienser

1 dl
Ströbröd
½ dl
Liten gul lök
1
1 msk
Blandfärs
400 g
Ägg
1
Hackad färsk rosmarin
1 msk
Dijonsenap
1½ msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Bön- och potatissallad:

Potatis
600 g
Små vita bönor
400 g
Rödlök
½
Salladslök
1
Kapris
2 msk
3 dl
Riven pepparrot
2 msk
Tärnat äpple
½
Citron
rivet skal och saft av ½
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Örtsallad:

Rucola
40 g
Grovhackad färsk dill
½ dl
Klippt krasse
1 dl

Gör så här

  • Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla ca 10 min.
  • Skala och hacka löken. Fräs den i lite smör-&rapsolja utan att den tar färg, låt svalna.
  • Blanda ner färsen och övriga ingredienser i mjölkblandningen.
  • Forma biffar och bryn dem i smör-&rapsolja i en stekpanna. Sänk värmen och stek färdigt biffarna ca 10 min.
  • Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten, låt svalna.
  • Häll av och skölj bönorna i kallt vatten.
  • Skala och skiva rödlöken, strimla salladslöken. Skär den avsvalnade potatisen i klyftor.
  • Blanda alla ingredienser till potatissalladen. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda samman örtsalladen.
  • Servera biffarna med salladerna.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

630 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 33 g
Kolhydrater: 48 g
Fett: 34 g
https://www.arla.se/recept/pannbiff-med-kramig-bon--och-potatissallad/