Fiskgratäng med tomat, dill och potatispuré

Fiskgratäng med tomat, dill och potatispuré

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(61 st)

En klassisk fiskgratäng som får nytt liv och en frisk fläkt av syrad grädde. Klyfta gärna några citroner och servera på sidan av för den som vill ha extra citrussting.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Potatispuré:

  • ½ dl hackad färsk dill

Gör så här

Gör så här

Fiskgratäng:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Strimla purjolöken och fräs den i en kastrull i hälften av smöret. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare ca 1 min.
  3. Häll på vin och låt koka ihop ca 3 min. Tillsätt syrad grädde och majsstärkelse. Låt såsen sjuda ca 2 min. Tillsätt hälften av saltet.
  4. Vik fisken och lägg i en smord ugnssäker form. Strö över resten av saltet. Häll över såsen. Tillaga långt ner i ugnen ca 25 min tills fisken har en innertemperatur på 55-60°.

Potatispuré:

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Värm den syrade grädden med vatten och smör.
  2. Vispa sönder potatisen och häll ner den syrade gräddblandningen och smaka av med salt. Strö över dillen.
  3. Servera fiskgratängen med potatispurén.

Tips:

Syrad grädde och fisk är en grym kombination. Syran i grädden fungerar fint tillsammans med andra syrade ingredienser som vitt vin och tomatpuré.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 690 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 47 g

Skriv ut

Källa: