Rödspätta med svampsås

Rödspätta med svampsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

Lyxig middag som är klar på en kvart. Fisken serveras med en svampsås gjord på gräddmjölk och toppas med dill och pepparrot. Pressad potatis är gott till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g rödspättafiléer
  • ½ tsk salt
  • 1 dl hackad färsk dill
  • 2 msk pepparrot

Svampsås:

  • 750 g potatis

Gör så här:

Gör så här:

Ansa och skär svampen i bitar. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i smör-&rapsolja i en stekpanna. Häll i gräddmjölk och sjud på medelvärme ca 5 min. Rör ner majsstärkelse utrört i lite vatten och låt koka 1-2 min. Smaka av med salt och peppar. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Salta och vik ihop filéerna och koka dem i vatten i en låg, vid kastrull 2-4 min. Lägg över fiskfiléerna i såsen och strö över dill och pepparrot. Servera med pressad potatis.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 405 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem