Rödspätta med svampsås

Rödspätta med svampsås

Betyg

(4 st)

Lyxig middag som är klar på en kvart. Fisken serveras med en svampsås gjord på gräddmjölk och toppas med dill och pepparrot. Pressad potatis är gott till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g rödspättafiléer
  • ½ tsk salt
  • 1 dl hackad färsk dill
  • 2 msk pepparrot

Svampsås:

  • 750 g potatis

Gör så här:

Gör så här:

Ansa och skär svampen i bitar. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i smör-&rapsolja i en stekpanna. Häll i gräddmjölk och sjud på medelvärme ca 5 min. Rör ner majsstärkelse utrört i lite vatten och låt koka 1-2 min. Smaka av med salt och peppar. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Salta och vik ihop filéerna och koka dem i vatten i en låg, vid kastrull 2-4 min. Lägg över fiskfiléerna i såsen och strö över dill och pepparrot. Servera med pressad potatis.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 405 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem