Rödspätta med svampsås

Rödspätta med svampsås

40 min Huvudrätt
Lyxig middag som är klar på en kvart. Fisken serveras med en svampsås gjord på syrad grädde och toppas med dill och pepparrot. Pressad potatis är gott till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodspatta-med-svampsas/

Gör så här

  • Ansa och skär svampen i bitar. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Häll i grädde och sjud på medelvärme ca 5 min.
  • Rör ner majsstärkelse utrört i lite vatten och låt koka 1-2 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  • Salta och vik ihop filéerna och koka dem i vatten i en låg, vid kastrull 2-4 min.
  • Lägg över fiskfiléerna i såsen och strö över dill och pepparrot.
  • Servera med pressad potatis.
Klart!
Energi:

611 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Rödspättafiléer
600 g
Salt
½ tsk
Hackad färsk dill
1 dl
Pepparrot
2 msk
Svampsås:
Skogschampinjoner
250 g
Gul lök
1
2 msk
Syrad grädde 30%
3 dl
Majsstärkelse
½ msk
Salt
½ tsk
Vitpeppar
1 krm
Potatis
1000 g