Smörrebröd med stekt spätta

Smörrebröd med stekt spätta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 250 g panerad rödspätta
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 4 skivor danskt rågbröd ?
  • 1 skivad gurka
  • 4 blad gemsallad
  • 1 citron
  • 1 plockad färsk dill

Cheddarmajonnäs:

Syrad rödlök:

  • 1 rödlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk strösocker

Gör så här

Gör så här

Börja med cheddarmajonnäsen. Koka upp grädden. Tillsätt osten och rör tills den smält. Mixa ostblandningen med ägget och droppa i oljan. Salta oc h peppra.

Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda i vinäger och socker, låt stå i kyl.

Stek rödspättan i smör. Bred cheddarmajonnäs på brödet, lägg på sallad och skivad tomat. Toppa med en klick cheddarmajonnäs och syrad rödlök.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 645 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 55 g

Skriv ut

Källa: