Smörrebröd med stekt spätta

Smörrebröd med stekt spätta

30 min Huvudrätt
Klassiskt smörrebröd på grovt rågbröd med panerad rödspätta och krämig majonnäs smaksatt med cheddarost. Servera gärna dessa smörrebröd som förrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smorrebrod-med-stekt-spatta/

Gör så här

  • Börja med cheddarmajonnäsen. Koka upp grädden. Tillsätt osten och rör tills den smält.
  • Mixa ostblandningen med ägget och droppa i oljan. Smaka av med salt och peppar.
  • Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda i vinäger och socker, låt stå i kyl.
  • Stek rödspättan i smör.
  • Bred cheddarmajonnäs på brödet, lägg på sallad och skivad tomat.
  • Toppa med en klick cheddarmajonnäs och syrad rödlök.
Klart!
Energi:

645 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 55 g

Ingredienser

Panerad rödspätta
250 g
2 msk
Danskt rågbröd
4 skivor
Skivad gurka
1
Gemsallad
4 blad
Citron
1
Plockad färsk dill
1
Cheddarmajonnäs:
50 g
½ dl
Äggula
1
Rapsolja
1½ dl
Salt
½ tsk
Vitvinsvinäger
2 msk
Pressad citron
1 tsk
Dijonsenap
1 msk
Syrad rödlök:
Rödlök
1
Rödvinsvinäger
1 msk
Strösocker
1 msk