Helstekt spätta på ryskt vis

Helstekt spätta på ryskt vis

Betyg

(14 st)

En helstekt plattfisk hör till sommarens allra trevligaste matupplevelser.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g rödspättafiléer
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 gul lök
  • 1 burk ansjovisfilé à 50 g
  • 2 dl hackad inlagda rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche

Gör så här:

Gör så här:

Blanda mjöl och salt, vänd fisken i det. Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida. Håll den stekta fisken varm i ugnen på låg värme. Skala och finhacka löken. Hacka ansjovisen. Stek löken mjuk i smör. Rör i ansjovis, rödbetor och kapris.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem