Palak paneer

Palak paneer

30 min
Huvudrätt
Går att frysa
Palak paneer betyder spenat med paneer och är en riktig klassiker. Gillar du indisk mat har du säkert prövat den. Nu kan du enkelt svänga ihop restaurang-favoriten hemma!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/palak-paneer/

Gör så här

  • Börja med att koka riset.
  • Skär osten i bitar. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i små tärningar. Skala och riv vitlök och ingefära.
  • Fräs lök, vitlök och ingefära i oljan i en gryta. Tillsätt tomater, tomatpuré, salt och kryddor. Rör om och låt allt bli varmt.
  • Krama ut vätskan ur den tinade senaten. Rör ner vispgrädde och spenat i grytan. Låt koka ca 5 min. Späd ev med lite vatten. Smaka av med salt.
  • Lägg ner osten och låt allt bli varmt.
  • Skala och skär ingefäran i tunna stavar. Grovhacka koriander. Strö detta över palak paneer och servera med ris.
Klart!
Energi:

754 kcal

Protein: 24 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 46 g

Ingredienser

1 förp
Gul lök
1
Körsbärstomater
250 g
Vitlöksklyftor
2
Färsk ingefära, ca 20 g
1 bit
Rapsolja
3 msk
Tomatpuré
1 msk
Salt
1½ tsk
Malen gurkmeja
½ tsk
Chilipulver
2 tsk
Garam masala
2 tsk
Ekologisk vispgrädde
3 dl
Fryst bladspenat, tinad
400 g
Till servering:
Färsk ingefära
25 g
Färsk koriander
1 kruka
Ris
4 port