Vegetarisk curry med paneer

15 min Huvudrätt
Vegetarisk curry med paneer

Vegetarisk curry med smak av Indien. Kikärtor och paneer gör rätten mättande och proteinrik. Färdig kryddblandning gör den både snabblagad och smakrik.

Visa den {klassiska} varianten

Ingredienser

1 förp
Tomatpuré
3 msk
Tikka masala kryddmix à 35 g
1 påse
Honung
1 tsk
Vatten
3 dl
1 msk
Kikärter, ca 400 g
1 burk
Babyspenat
130 g
Lime
pressad saft av 1

Gör så här

  • Skär osten i tärningar, ca 2x2 cm. Blanda tomatpuré, kryddmix, honung och vatten till en kryddpasta. Ställ åt sidan.
  • Stek osttärningarna runtom på medelvärme i smör i en panna ca 4 min. Låt kikärterna rinna av. Rör ner dem och kryddpastan i pannan. Låt koka på svag värme ca 5 min.
  • Tillsätt spenat och lime. Koka ytterligare 1 min. Servera med basmatiris, mango chutney, yoghurt och ev färsk mynta.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

550 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 26 g
Kolhydrater: 84 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/vegetarisk-curry-med-paneer/