&w=1680&h=750&scale=both&ak=f525e733&hm=0b12af6b)
Palak paneer med ris
30 min
Palak paneer är en ljuvlig indisk spenaträtt som är både snabblagad, nyttig och smakrik. Toppa gärna med något knaprigt, som rostade kokoschips eller hackade nötter.
Ingredienser
Antal portioner
- 3 dl basmatiris
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 färsk grön chili
- 2 tomater
-
1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 msk finriven färsk ingefära
- 250 g babyspenat
-
2 dl Arla® vispgrädde
-
2 förp Apetina® Paneer à 225 g
- salt
Toppings:
- färsk koriander
- hackad cashewnöt
- kokoschips
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skär tomaterna i små bitar.
- Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stor stekpanna på medelvärme ca 5 min. Höj värmen och tillsätt de torra kryddorna. Fräs ca 2 min under omrörning.
- Tillsätt tomater, ingefära och chili och fräs ytterligare ca 5 min. Rör om då och då. Mixa hälften av spenaten med ca 1 dl vatten.
- Tillsätt mixad spenat, resterande babyspenat och grädde. Koka ihop någon min. Smaka av med salt.
- Tärna osten, lägg den överst och låt den bli varm. Toppa med koriander, hackade cashewnötter och rostade kokoschips. Servera med ris.
Näringsvärden, per port exkl topping
- Energi: 680 kcal
- Protein: 34 g
- Kolhydrater: 59 g
- Fett: 33 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 2018