Paneer Stroganoff

Paneer Stroganoff

30 min Huvudrätt
En riktig vardagsfavorit i vegotappning. Smakerna känns igen från traditionell stroganoff men vi har bytt ut korv mot mild paneer. Kanske blir denna variant den nya favoriten?
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Torka av osten ordentligt och pressa försiktigt ur lite vätska med hushållspapper. Skär i stavar.
  • Hetta upp hälften av smör-&rapsoljan i en rymlig stekpanna. Stek osten i omgångar 3-4 min. Ta upp och lägg åt sidan.
  • Fräs morötter, lök och äpple i resten av smör-&rapsoljan. Tillsätt tomatpuré och fräs 1-2 min. Rör ner matlagningsgrädde, passerade tomater och smula ner buljongtärningen. Sjud 3-4 min.
  • Rör ner osten i tomatsåsen och strö över persilja. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med ris eller pasta.
Klart!
Tips:

Oväntat besök? Rör ner förkokta bönor eller linser i stroganoffen så räcker rätten till ännu fler. Dessutom får alla i sig extra fibrer.

Energi:

620 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 64 g
Fett: 25 g

Ingredienser

2 förp
Morötter, grovrivna
2
Äpple, grovrivet
1
Gul lök, hackad
1
Tomatpuré
2 msk
2 msk
2½ dl
Krossade tomater
1 burk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Färsk persilja, hackad
1 kruka
Salt och svartpeppar