Paneer Stroganoff

Paneer Stroganoff

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

30 min

En riktig vardagsfavorit i vegotappning. Smakerna känns igen från traditionell stroganoff men vi har bytt ut korv mot mild paneer. Kanske blir denna variant den nya favoriten?

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Torka av osten ordentligt och pressa försiktigt ur lite vätska med hushållspapper. Skär i stavar.
  2. Hetta upp hälften av smör-&rapsoljan i en rymlig stekpanna. Stek osten i omgångar 3-4 min. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Fräs morötter, lök och äpple i resten av smör-&rapsoljan. Tillsätt tomatpuré och fräs 1-2 min. Rör ner matlagningsgrädde, passerade tomater och smula ner buljongtärningen. Sjud 3-4 min.
  4. Rör ner osten i tomatsåsen och strö över persilja. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med ris eller pasta.

Tips:

Oväntat besök? Rör ner förkokta bönor eller linser i stroganoffen så räcker rätten till ännu fler. Dessutom får alla i sig extra fibrer.

Näringsvärden, per port inkl ris

  • Energi: 620 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 64 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag