Smörig paneer

Smörig paneer

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

45 min

Butter chicken är en indisk klassisk maträtt med kyckling. Här gör vi den vegetarisk och ersätter kycklingen med paneer. Den smakrika såsen är densamma.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 förp Apetina® Paneer à 225 g Paneer 8%
  • 250 g pumpa
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 bit färsk ingefära, ca 20 g
  • 1 röd chili
  • 1 msk rapsolja
  • 1 påse tikka masala kryddmix, 35 g
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 2½ dl grönsaksbuljong
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • pressad saft av 1 lime
  • 100 g babyspenat
  • ½ dl hackad färsk koriander

Gör så här

Gör så här

  1. Skär osten i bitar. Skala och skär pumpan i stora tärningar. Skala och skär lök, vitlök och ingefära i bitar. Dela och kärna ur chilin.
  2. Mixa lök, vitlök, ingefära och chili. Fräs blandningen i oljan 4-5 min. Tillsätt kryddmixen och fräs ytterligare 1 min. Rör ner tomatkross, tärnad pumpa och buljong. Låt koka ca 20 min.
  3. Klicka ner smöret och smaka av med limesaft. Stek osten och vänd ner i grytan tillsammans med spenaten. Strö över koriander. Servera med naanbröd.

Tips:

Pumpan kan ersättas med andra grönsaker eller rotfrukter.

Näringsvärden, per port inkl bröd

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa: