Paneer tikka masala med naanbröd

Paneer tikka masala med naanbröd

45 min Huvudrätt
En upphottad klassiker med mild och god paneer. Sötman från äpplet och honungen balanserar syran och hettan perfekt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paneer-tikka-masala-med-naanbrod/

Gör så här

  • Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, vitlök, chili, ingefära, morötter och äpple på låg värme 7-8 min.
  • Tillsätt kofta masala och tomatpuré. Fräs ytterligare 1-2 min. Rör ner tomatkross, grädde och vatten. Smula ner buljongtärningen. Sjud på medelvärme ca 15 min.
  • Mixa såsen slät med stavmixer. Rör ner limesaft och honung. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär osten i tärningar och stek i smör tills de fått fin färg runt om. Rör ner i masalasåsen.
  • Servera med naanbröd, ris eller matvete och koriander.
Klart!
Energi:

975 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 108 g
Fett: 42 g

Ingredienser

2 förp
2 msk
Gul lök, skivad
1
Vitlöksklyftor, skivade
3
Chili flakes
2 krm
Finriven färsk ingefära
1 msk
Morötter, grovrivna
2
Grönt äpple, grovrivet
1
Kofta masala eller garam masala
1 msk
Tomatpuré
3 msk
Krossade tomater
400 g
3 dl
Vatten
1½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Lime
saft från ½
Honung
1 msk
Salt och peppar
Naanbröd
4
Ris eller matvete
Färsk koriander