Paneer tikka masala med naanbröd

Paneer tikka masala med naanbröd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

45 min

En upphottad klassiker med mild och god paneer. Sötman från äpplet och honungen balanserar syran och hettan perfekt!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 naanbröd
  • ris eller matvete
  • färsk koriander

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, vitlök, chili, ingefära, morötter och äpple på låg värme 7-8 min.
  2. Tillsätt kofta masala och tomatpuré. Fräs ytterligare 1-2 min. Rör ner tomatkross, grädde och vatten. Smula ner buljongtärningen. Sjud på medelvärme ca 15 min.
  3. Mixa såsen slät med stavmixer. Rör ner limesaft och honung. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär osten i tärningar och stek i smör tills de fått fin färg runt om. Rör ner i masalasåsen.
  5. Servera med naanbröd, ris eller matvete och koriander.

Näringsvärden, per port inkl ris

  • Energi: 975 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 108 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag