Paneer makhani

Paneer makhani

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

30 min

Paneer Makhani är en smakrik indisk rätt som blir en favorit för hela familjen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Marinad:

Makhanisås:

Gör så här

Gör så här

Marinad:

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. Skär osten i stora tärningar och vänd ner. Låt marinera ca 15 min eller över natten i kyl.

Makhanisås:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomaterna. Kärna ur och hacka chilin.
  2. Fräs löken i smöret. Tillsätt vitlök, chili och tomat. Fräs ytterligare några min.
  3. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med ytterligare ett par min. Rör ner tomatpuré, grädde och vatten. Koka upp.
  4. Vänd ner osten och all marinad. Låt koka 4-5 min.
  5. Strö över hackad koriander och servera med kokt ris, naanbröd och mango chutney.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 1065 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 99 g
  • Fett: 55 g

Skriv ut

Källa: