Oxfilé med kantarellsmör

Oxfilé med kantarellsmör

60+ min Huvudrätt
Perfekt stekt eller grillad oxfilé serverad med kantarellsmör som ger ljuvlig smak av svamp och doft av skog.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Stek svampen i 1 msk av smöret i en stekpanna tills all vätska kokat in.
  • Tillsätt rosmarin och fräs ytterligare ca 2 min. Låt kallna.
  • Kör svampen i en matberedare med övriga ingredienser.
  • Lägg det mixade smöret på plastfolie och rulla ihop till en rulle. Låt ligga i kyl att stelna minst 1 tim.
  • Skär köttet i 4 tjocka skivor.
  • Grilla köttet eller stek det i smör i en stekpanna ca 3 min per sida.
  • Servera köttet med kantarellsmör, sallad och bakad potatis fylld med riven Kvibille cheddar.
Klart!

Ingredienser

Kantarellsmör:
Kantareller
2 dl
125 g
Torkad rosmarin
½ msk
Citronsaft
1 msk
Salt
2 krm
Vitpeppar
1 krm