Oxfilé med rosmarin

Oxfilé med rosmarin

Betyg

(50 st)

Rosmarin i örtsmöret passar fint till oxfilén och rucolapastan är ljuvlig till!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Örtsmör:

Sås:

Rucolapasta:

  • 400 g färsk pasta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 60 g rucola
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ msk balsamvinäger
  • salt och peppar

Gör så här:

Gör så här:

Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor och bryn dem hastigt i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Blanda smör, rosmarin och ost. Bred det på köttskivorna. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt det koka ihop i några min. Sätt ugnen på 250°. Gratinera köttet i mitten av ugnen ca 10 min. Servera med såsen, sallad och pasta. Rucolapasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka rucolan. Skär tomaterna i halvor. Fräs vitlöken i smör i en stekpanna. Rör i tomater och sallad. Smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar. Blanda med den nykokta pastan. Servera till köttet.

Tips:

Örtsmör och sås kan göras klart i förväg.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem