Oxfilé med pepparsås och ugnsrostad potatis
1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Servera perfekt stekt oxfilé med pepprig sås och krispig potatis. Passar utmärkt till såväl nyår som en lyxigare helgmiddag! Vill du få ytterligare karaktär på såsen? Blanda svartpepparen med rosé- och grönpeppar!
Ingredienser
|
Oxfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 2 msk |
Pepparsås:
|
Svartpepparkorn
|
1 msk |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 2 msk | |
|
Vitt vin
|
1 dl |
|
Köttbuljong
|
2 dl |
| 2 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
Ugnsrostad potatis:
|
Potatis
|
600 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Körsbärstomater
|
250 g |
|
Färsk timjan
|
|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Pepparsås:
Ugnsrostad potatis:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
650 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5 g |
| Protein: | 23,5 % | 37,7 g |
| Fett: | 54,5 % | 40 g |
| Kolhydrater: | 19,4 % | 31,1 g |