Ostpaj med tomat, fänkål och sikrom
1 tim
Huvudrätt
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
En härlig ostpaj är ett måste på buffébordet. Denna paj med körsbärstomater smaksätts med lagrad ost och toppas med gräddfil och sikrom, garanterad succés till alla årets högtider och fester!
Ingredienser
Pajskal:
125 g | |
Vetemjöl
|
3 dl |
Salt
|
½ tsk |
Vatten
|
1 msk |
Fyllning:
Bananschalottenlökar
|
2 |
---|---|
Körsbärstomater gärna olika färger
|
10 |
Ägg
|
3 |
1½ dl | |
1½ dl | |
Salt och peppar
|
|
150 g |
Färsk dill
|
2 kvistar |
---|---|
2 dl | |
Sikrom eller annan rom, t ex stenbitsrom
|
60 g |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
570 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 17 g |
Kolhydrater: | 28 g |
Fett: | 44 g |

