Ostgratinerad blomkål

Ostgratinerad blomkål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(39 st)

En klassiker som står sig. Koka blomkålen lätt så att tuggmotståndet är kvar.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 750 g potatis

Gör så här

Gör så här

Börja med att tvätta och koka potatisen. Sätt ugnen på 225°. Ansa och koka blomkålshuvudet knappt mjukt 6-8 min. Stek baconet knaprigt. Lägg blomkålshuvudet i en ugnssäker form. Häll över såsen och peppra. Strö över ost och fördela bacon runt blomkålen. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över persilja. Servera blomkålen med nykokt potatis.

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa: