Ostgratinerad blomkål

Ostgratinerad blomkål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(40 st)

En klassiker som står sig. Koka blomkålen lätt så att tuggmotståndet är kvar.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 750 g potatis

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Börja med att tvätta och koka potatisen. Sätt ugnen på 225°.
  2. Ansa och koka blomkålshuvudet knappt mjukt 6-8 min. Stek baconet knaprigt.
  3. Lägg blomkålshuvudet i en ugnssäker form. Häll över såsen och peppra. Strö över ost och fördela bacon runt blomkålen.
  4. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över persilja. Servera blomkålen med nykokt potatis.

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag