Ostgratinerad blomkål

Ostgratinerad blomkål

30 min Huvudrätt
En klassiker som står sig. Koka blomkålen lätt så att tuggmotståndet är kvar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med att tvätta och koka potatisen. Sätt ugnen på 225°.
  • Ansa och koka blomkålshuvudet knappt mjukt 6-8 min. Stek baconet knaprigt.
  • Lägg blomkålshuvudet i en ugnssäker form. Häll över såsen och peppra. Strö över ost och fördela bacon runt blomkålen.
  • Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över persilja. Servera blomkålen med nykokt potatis.
Klart!
Energi:

455 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Blomkål, ca 700 g
1 huvud
Tärnat bacon
140 g
4 dl
Svartpeppar
2 krm
2½ dl
Hackad färsk persilja
½ dl
Potatis
750 g