Ost- och örtgratinerad aubergine med gräddfil och nötter

Ost- och örtgratinerad aubergine med gräddfil och nötter

1 tim
Ugnsgratinerad aubergin som får gotta till sig i ugnen med grovhackade örter, vitlök, ost, citron, smör och ströbröd. Servera med gräddfil och rostade nötter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ost-och-ortgratinerad-aubergine-med-graddfil-och-notter/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Hacka örterna grovt. Skala och finhacka vitlöken. Riv det yttersta skalet av citronerna.
  • Mixa ost, smör, ströbröd, örter, vitlök, salt och peppar med hälften av citronskalet till en jämn smet.
  • Dela auberginerna på längden och lägg i en ugnssäker form. Bred på fyllningen och baka i nedre delen av ugnen ca 40 min tills auberginehalvorna är mjuka.
  • Strö över resten av citronskalet och servera med gräddfil och rostade hasselnötter.
Klart!
Energi:

270 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Plockad bladpersilja
2 dl
Plockad färsk timjan
2 msk
Vitlöksklyftor
2
Citroner
2
1½ dl
50 g
Ströbröd
2 msk
Salt
1½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Auberginer
2
Till servering:
2 dl
Rostade hasselnötter, grovhackade