Örtfylld fisk

Örtfylld fisk

45 min Huvudrätt
Tamarindpastan ger ett syrligt och spännande sting till den ugnsstekta fisken.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Blanda örter, vitlök, valnötter, citron, curry, tamarindpasta och salt. Rensa fiskarna och fördela fyllningen i dem. Lägg i en smord ugnssäker form.
  • Skär 4–5 snitt i skinnet på varje fisk. Ringla över smör-&rapsolja.
  • Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Garnera med persilja och citron.
Klart!
Energi:

400 kcal

Protein: 41 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Regnbågslaxar
4
Hackade färska örter t.ex koriander, persilja och dill
2 dl
Pressade vitlöksklyftor
2
Hackade valnötter
1 dl
Citron
pressad saft av 1
Curry
1 tsk
Tamarindpasta
½ msk
Salt
1 tsk
2 msk