Örtfylld fisk

Örtfylld fisk

Betyg

(2 st)

Tamarindpastan ger ett syrligt och spännande sting till den ugnsstekta fisken.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 regnbågslaxar
  • 2 dl hackade färska örter t.ex koriander, persilja och dill
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackade valnötter
  • pressad saft av 1 citron
  • 1 tsk curry
  • ½ msk tamarindpasta
  • 1 tsk salt
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda örter, vitlök, valnötter, citron, curry, tamarindpasta och salt. Rensa fiskarna och fördela fyllningen i dem. Lägg i en smord ugnssäker form. Skär 4–5 snitt i skinnet på varje fisk. Ringla över smör-&rapsolja. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Garnera med persilja och citron.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 400 kcal
  • Protein: 41 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem