Ört- och dijonnaisesill

1 tim 15 min Brunch Buffé
Ört- och dijonnaisesill

En fräsch och krämig sillrätt där den milda dijonnaise-smaken blandas med härliga, färska örter. Denna sill är perfekt som en del av en buffé eller som en aptitretare på ett festligt bord. Låt smakerna sätta sig och njut av en klassisk rätt med en modern twist

Ingredienser

5-minuterssill
420 g
Cornichons
10
2 dl
Grovkornig dijonsenap
½ dl
Grovhackade färska blandade örter, t ex persilja, dill, basilika och gräslök
1½ dl

Gör så här

  • Häll av spadet från sillfiléerna och skär sillen i bitar. Skiva cornichons i tunna skivor. Lägg både sill och cornichons i en bunke.
  • Rör ihop crème fraiche och dijonsenap till en jämn sås. Tillsätt de hackade örterna.
  • Blanda såsen med sill och cornichons i bunken och rör om försiktigt.
  • Låt sillen stå i kylskåp minst 1 timme innan servering så att smakerna får sätta sig. Smaka eventuellt upp med lite salt och nymalen svartpeppar.

Serveringsförslag:

Dijonnaise
10 min
Dijonnaise
(58)
Klart!

Variation: För extra smak kan du byta ut några av örterna mot t.ex. citrontimjan eller ramslök om du vill ge rätten en lite mer spännande twist.

Förvaring: Sillen kan förvaras i kylskåp i upp till 2 dagar. Det gör att smakerna mognar ytterligare och blir ännu godare.

Servering: Servera sillrätten med färskt bröd, små kavringbitar eller som en del av en sillbord på påsk, midsommar eller jul.

Näringsvärden, per port

Energi:

365 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 30 g
https://www.arla.se/recept/ort--och-dijonnaisesill/