Ört- och dijonnaisesill
1 tim 15 min
Brunch
Buffé
•

En fräsch och krämig sillrätt där den milda dijonnaise-smaken blandas med härliga, färska örter. Denna sill är perfekt som en del av en buffé eller som en aptitretare på ett festligt bord. Låt smakerna sätta sig och njut av en klassisk rätt med en modern twist
Ingredienser
5-minuterssill
|
420 g |
---|---|
Cornichons
|
10 |
2 dl | |
Grovkornig dijonsenap
|
½ dl |
Grovhackade färska blandade örter, t ex persilja, dill, basilika och gräslök
|
1½ dl |
Gör så här
Serveringsförslag:
Variation: För extra smak kan du byta ut några av örterna mot t.ex. citrontimjan eller ramslök om du vill ge rätten en lite mer spännande twist.
Förvaring: Sillen kan förvaras i kylskåp i upp till 2 dagar. Det gör att smakerna mognar ytterligare och blir ännu godare.
Servering: Servera sillrätten med färskt bröd, små kavringbitar eller som en del av en sillbord på påsk, midsommar eller jul.
Näringsvärden, per port
Energi:
365 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 17 g |
Fett: | 30 g |

