Sötpotatisvåffla

30 min Buffé Förrätt
Sötpotatisvåffla

En krispig sötpotatisvåffla som är riktigt lätt att lyckas med. Våfflan toppas med lyxig rom, sval gräddfil, hackad rödlök och dill. En vacker förrätt när du vill lyxa till det lite extra!

Ingredienser

50 g
Sötpotatis
500 g
Potatismjöl
1½ dl
Ägg
3
Salt
1 tsk

Topping:

2 dl
Liten rödlök, finhackad
1
Forellrom
80 g
Färsk dill
Citron
1

Gör så här

Potatisvåfflor:

  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Skala och finriv potatisen. Krama bort vätskan från potatisen. Lägg den rivna potatisen i en bunke. Blanda med potatismjöl, ägg, salt och 2 msk av det smälta smöret.
  • Hetta upp våffeljärnet. Pensla med smält smör. Grädda 4 sötpotatisvåfflor frasiga och gyllene. Lägg på ett galler så de håller sig frasiga.
  • Toppa sötpotatisvåfflor med gräddfil, hackad rödlök, forellrom och dill. Serveras direkt med en rejäl citronklyfta.
Klart!
https://www.arla.se/recept/sotpotatisvaffla/