Strömming med kaviarröra
Budget

Strömming med kaviarröra

20 min Huvudrätt
I Skåne heter inte strömming strömming utan man kallar den för sill. Men för övrigt är det samma goda fisk!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda kvarg, kaviar, lök och dill.
  • Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan ned. Bred på fyllningen. Lägg på resterande filéer. Salta och vänd dem i mjöl.
  • Stek strömmingen i smör 3 – 4 min på varje sida.
  • Servera med hemlagat potatismos.
Klart!
Tips:

Laga många strömmingsflundror så att du har till lunchmackan nästa dag.

Ingredienser

Strömmingsfilé
600 g
Salt
1 tsk
Rågmjöl
1 dl
3 msk
Fyllning:
1 dl
Kaviar, t ex Kalles
2 msk
Hackad gul lök
1 msk
Hackad färsk dill
2 msk