Sommartallrik med lax, potatis och brynt smör

Sommartallrik med lax, potatis och brynt smör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(28 st)

40 min

Busenkel sommarmat! Byt ut varmrökt lax mot makrill eller valfri sill, t ex matjessill. Eller varför inte färska eller rökta räkor? Detta är sommarens favoritmat samlad på en och samma tallrik.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen 7 min och kyl i kallt vatten. Hacka löken.
  2. Krossa potatisen med en gaffel. Dela laxen i bitar. Fördela potatis, lax, rödlök och ägg på tallrikar.
  3. Smält smöret i en kastrull. Fortsätt värma under omrörning tills den har en gyllenbrun färg och nötig doft.
  4. Toppa med gräddfil, gräslök och dill. Ringla över smöret. Servera genast.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 725 kcal
  • Protein: 47 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Andra goda förslag