Ölglaze med lök, hickory och äpple

Ölglaze med lök, hickory och äpple

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

En söt glaze med aningen beska från öl. Genom att steka löken länge på låg värme blir den mjuk och söt i smaken. God på ljust kött som fläsk och kyckling.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 2 msk konc äppeljuice
  • 2 lagerblad
  • 1 dl mörk öl à 33 cl
  • 1 msk barbequesås med hickory

Gör så här:

Gör så här:

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör-& rapsolja ca 10 min. Tillsätt socker och juice låt koka ca 1 min tills sockret löst sig. Tillsätt lagerblad och öl, koka ca 7 min r öl, sirap och lagerblad. Koka ca 7 min på hög värme. Låt svalna och smaksätt med barbequesås.

Tips:

Glazen är också god att smaksätta med lite chipotlepasta eller knaperstekt bacon.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem