Ölglaze med lök, hickory och äpple

Ölglaze med lök, hickory och äpple

Betyg

(0 st)

En söt glaze med aningen beska från öl. Genom att steka löken länge på låg värme blir den mjuk och söt i smaken. God på ljust kött som fläsk och kyckling.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 2 msk konc äppeljuice
  • 2 lagerblad
  • 1 dl mörk öl à 33 cl
  • 1 msk barbequesås med hickory

Gör så här:

Gör så här:

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör-& rapsolja ca 10 min. Tillsätt socker och juice låt koka ca 1 min tills sockret löst sig. Tillsätt lagerblad och öl, koka ca 7 min r öl, sirap och lagerblad. Koka ca 7 min på hög värme. Låt svalna och smaksätt med barbequesås.

Tips:

Glazen är också god att smaksätta med lite chipotlepasta eller knaperstekt bacon.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem