Okonomiyaki - japansk vitkålspannkaka
45 min
Huvudrätt
•
Den klassiska japanska pannkakan serveras med smakrik okonomiyakisås och smetana. Toppa med salladslök och bonito flakes eller alger och koriander. Vill du ha den vegetarisk är det bara att utesluta baconet.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Okonomiyakisås:
Kålpannkaka:
Energi:
606 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 23 g |
Kolhydrater: | 65 g |
Fett: | 28 g |
Ingredienser
Okonomiyakisås:
Japansk soja
|
½ dl |
---|---|
Worcestershiresås
|
½ dl |
Vatten
|
½ dl |
Strösocker
|
2 msk |
Vitvinsvinäger
|
2 msk |
Finriven färsk ingefära
|
2 tsk |
Majsstärkelse
|
1 tsk |
Kålpannkaka:
Ägg
|
4 |
---|---|
Vetemjöl
|
4 dl |
Vatten
|
2½ dl |
Salt
|
1 tsk |
Bacon
|
140 g |
Vitkål
|
500 g |
Salladslökar
|
3 |
Gari, inlagd ingefära
|
2 msk |
2 msk |
Till servering:
1 dl | |
Noriark, torkade alger eller bonito flakes
|
1 |