Nötkaka

Nötkaka

Fika Efterrätt
Den här saftiga mjuka nötkakan som bakas på hasselnötsmjöl blir extra maffig om den toppas med hasselnötskräm och rostade hasselnötter. Servera gärna nötkakan med lättvispad grädde.
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/notkaka/

Gör så här

  • Värm ugnen till 180°. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
  • Smält smöret och låt svalna.
  • Vispa ägg och socker ljust och fluffigt.
  • Blanda vetemjöl, hasselnötsmjöl och bakpulver. Häll mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med mjölken. Rör till en jämn smet samtidigt som smöret tillsätts lite i taget.
  • Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min. Prova med en sticka att kakan är genomgräddad.
  • Värm ev nötkrämen lite och ringla över kakan. Garnera med grovhackade rostade hasselnötter. Servera gärna med vispad grädde!
Klart!
Energi:

262 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 17 g

Ingredienser

150 g
Ägg
3
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Hasselnötsmjöl (100 g)
2½ dl
Bakpulver
2 tsk
½ dl
Till garnering:
Nötkräm, t ex Nutella
ca 1 dl
Rostade hasselnötter