Nässelsoppa
Nytt

Nässelsoppa

Huvudrätt Förrätt
Ta vara på all näring som finns i naturen så här års och frossa i nässlor. De behöver absolut inte vara späda! Ta på dig ett par rejäla handskar och repa av bladen. Den här klorofyllsprängda soppan smakar vår och blir extra lyxig med lite svensk sparris och pocherat ägg. Vill du laga denna soppa under en annan del av året kan du byta ut nässlor och ramslök mot bladspenat. Detta recept är skapat av Jessie Sommarström, Årets kock 2022.
Jessie  Sommarström
Jessie Sommarström Årets kock
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
Klart!
Tips:

Spara ev de minsta och finaste av kirskålstopparna till garnering.

Näringsvärden, per portion med tillbehör

Energi:

393 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Arlakadabra – pyssel och kul
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Arlas webbshop
Konsumentforum
Konsumentforum