Nässelsoppa med mjukkokt ägg och rostad lök
40 min
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•

Nässelsoppa är gott att göra på vårens första nässlor. Gräslöken gör vår nässelsoppa extra grön och smakrik. Toppa med rostad lök - knaprigt och gott till det mjukkokta ägget.
Ingredienser
Späda nässlor
|
2 liter |
---|---|
Schalottenlökar
|
2 |
2 msk | |
Knippe färsk gräslök
|
1 |
Vetemjöl
|
1 msk |
Grönsaksbuljong
|
5 dl |
5 dl | |
1½ dl | |
Salt och svartpeppar
|
|
Fänkålsfrön
|
ev 1 tsk |
Till servering:
Ägg, kokta
|
4 |
---|---|
1 dl | |
Rostad lök
|
4 msk |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
360 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 11 g |
Kolhydrater: | 9 g |
Fett: | 31 g |

