Nässelsoppa med mjukkokt ägg och rostad lök

Nässelsoppa med mjukkokt ägg och rostad lök

40 min Huvudrätt Förrätt
Nässelsoppa är gott att göra på vårens första nässlor. Gräslöken gör vår nässelsoppa extra grön och smakrik. Toppa med rostad lök - knaprigt och gott till det mjukkokta ägget.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/nasselsoppa-med-mjukkokt-agg-och-rostad-lok/

Gör så här

  • Rensa, skölj och förväll nässlorna i vatten ca 7 min. Sila av vattnet och krama ur nässlorna. Hacka dem grovt.
  • Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör i en stor kastrull. Klipp ned ¾ delar av gräslöken, spar resten till garnering.
  • Pudra över mjölet och tillsätt nässlor, buljong, mjölk och grädde. Låt koka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar och ev fänkål.
  • Skala och dela äggen i halvor. Toppa soppan med ägghalvor, en klick matyoghurt och rostad lök vid servering.
Klart!
Energi:

360 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Späda nässlor
2 liter
Schalottenlökar
2
2 msk
Knippe färsk gräslök
1
Vetemjöl
1 msk
Grönsaksbuljong
5 dl
5 dl
1½ dl
Salt och svartpeppar
Hela fänkålsfrön
ev 1 tsk
Till servering:
Ägg, kokta
4
1 dl
Rostad lök
4 msk