Nässelsoppa med mjukkokt ägg och rostad lök

40 min Förrätt Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Nässelsoppa med mjukkokt ägg och rostad lök

Nässelsoppa är gott att göra på vårens första nässlor. Gräslöken gör vår nässelsoppa extra grön och smakrik. Toppa med rostad lök - knaprigt och gott till det mjukkokta ägget.

Ingredienser

Späda nässlor
2 liter
Schalottenlökar
2
2 msk
Knippe färsk gräslök
1
Vetemjöl
1 msk
Grönsaksbuljong
5 dl
5 dl
1½ dl
Salt och svartpeppar
Fänkålsfrön
ev 1 tsk

Till servering:

Ägg, kokta
4
1 dl
Rostad lök
4 msk

Gör så här

  • Rensa, skölj och förväll nässlorna i vatten ca 7 min. Sila av vattnet och krama ur nässlorna. Hacka dem grovt.
  • Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör i en stor kastrull. Klipp ned ¾ delar av gräslöken, spar resten till garnering.
  • Pudra över mjölet och tillsätt nässlor, buljong, mjölk och grädde. Låt koka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar och ev fänkål.
  • Skala och dela äggen i halvor. Toppa soppan med ägghalvor, en klick matyoghurt och rostad lök vid servering.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

360 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/nasselsoppa-med-mjukkokt-agg-och-rostad-lok/