Musslor med örter och vitlök

Musslor med örter och vitlök

40 min Huvudrätt
En fransk klassiker, moules marinière, är musslor i ljuvligt god sås på vitt vin och grädde. Servera stolt med varmt vitlöksbröd och kvällen är din!
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Gör så här

Musslor:
  • Rensa och skölj musslorna. Släng de som är öppna och trasiga.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör i en stor gryta utan att det tar färg.
  • Tillsätt musslorna och lägg på locket, ca 5 min. Häll på vin och syrad grädde.
  • Koka upp och rör ner örterna precis innan servering.
Vitlöksbröd:
  • Sätt ugnen på 150°.
  • Dela brödet i 4 bitar och skär skåror i dem utan att skära igenom helt.
  • Skala och riv vitlöksklyftan. Rör ihop smör och vitlök.
  • Klicka i vitlökssmöret i skårorna på bröden. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 min. Servera direkt med musslorna.
Klart!
Tips:

Syrad grädde är perfekt till musslor. Den höjer upp smakerna och ger en fin konsistens.

Energi:

510 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Blåmusslor
1 kg
Liten gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
2 msk
Torrt vitt vin
1 dl
2 dl
Hackad färsk dill
¼ dl
Hackad färsk persilja
¼ dl
Vitlöksbröd:
Baguette
1
Liten vitlöksklyfta
1
2 msk