Musslor med örter och vitlök

Musslor med örter och vitlök

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

En fransk klassiker, moules marinière, är musslor i ljuvligt god sås på vitt vin och grädde. Servera stolt med varmt vitlöksbröd och kvällen är din!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Vitlöksbröd:

Gör så här:

Gör så här:

Rensa och skölj musslorna. Ta bort de som är öppna och trasiga. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör i en stor gryta utan att det tar färg. Tillsätt musslorna och lägg på locket, ca 5 min. Häll på vin och syrad grädde. Koka upp och rör ner örterna precis innan servering.

Sätt ugnen på 150°. Dela brödet i 4 bitar och skär skåror i dem utan att skära igenom helt. Skala och riv vitlöksklyftan. Rör ihop smör och vitlök. Klicka i vitlökssmöret i skårorna på bröden. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 min. Servera direkt med musslorna.

Tips:

Syrad grädde är perfekt till musslor. Den höjer upp smakerna och ger en fin konsistens.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 510 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem