Mandelmusslor

1 tim 30 min Efterrätt Fika
Frysbar
Mandelmusslor

Mandelmusslor på klassiskt vis innehåller både söt mandel och bittermandel. De färdiggräddade mandelmusslorna fylls sedan med sylt eller bär och grädde.

Ingredienser

Mandel
2 dl
Bittermandlar
4
Strösocker
1½ dl
200 g
Ägg
1
Vetemjöl
4 dl

Till servering:

Sylt eller bär

Gör så här

  • Skålla, skala och mal mandeln. Rör socker och smör poröst. Blanda i mandel, ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den vila kallt ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Smörj formarna och tryck ut deg, ganska tunt i formarna. Grädda dem i nedre delen av ugnen tills de är guldgula, ca 8 min.
  • Låt kakorna svalna lite. Stjälp försiktigt upp dem och lossa dem ur formarna. Servera mandelmusslorna fyllda med vispad grädde och sylt eller bär.
  • Till varje mandelmussla går det åt ca 1 msk ovispad vispgrädde och ca 1 msk sylt.
Klart!
https://www.arla.se/recept/klassiska-mandelmusslor/