Pasta vongole

Pasta vongole

60+ min Huvudrätt
Spaghetti med musslor, vitlök och chili är en riktig klassiker från det italienska köket. Pasta vongole rätt passar både till vardag som fest.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pasta-vongole/

Gör så här

  • Börja med att lägga musslorna i kallt saltat vatten för att få bort sanden. Låt stå ca 30 min. Skölj musslorna noga i kallt vatten. Släng de som är öppnade eller trasiga.
  • Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  • Finhacka vitlök och chili. Grovhacka persiljan och halvera tomaterna. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Fräs vitlök, chili och hälften av persiljan 4-5 min. Tillsätt vin och koka ner tills hälften återstår.
  • Rör ner tomater, grädde och smulad buljongtärning. Koka ytterligare 4-5 min. Lägg ner musslorna och sätt på ett lock. Sjud 2-3 min. Lyft bort de musslor som inte öppnat sig.
  • Blanda den nykokta pastan med såsen. Toppa med resterande persilja och servera pasta vongole direkt.
Klart!

Kärna ur chilin om du vill ha en mildare rätt.

Energi:

637 kcal

Protein: 23 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Musslor, vongole eller blåmussla
1 kg
Spaghetti
300 g
Vitlöksklyftor
4
Röd chili
1
Bladpersilja
1 knippe
Körsbärstomater
250 g
3 msk
Vitt vin
2 dl
2 dl
Grönsaksbuljong
1
Salt
Svartpeppar