Paella

Paella

1 tim Huvudrätt
Recept på spansk paella - färgstark, festlig och underbart god! Här med saffran, räkor och avorioris. Tillaga paellan i en stor wok och börja med riset innan du lägger ner kyckling, skaldjur och grönsaker. Toppa med persilja och servera paellan direkt från woken.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör i en tjockbottnad, stor gryta eller wok. Rör i saffran och ris.
  • Häll på vatten och fond. Låt riset koka på svag värme under lock ca 20 min.
  • Rör ihop smör, limesaft och sambal oelek.
  • Skala räkorna, men spara några oskalade till garnering. Bena ur och skär kycklingen i bitar. Kärna ur paprikan. Skär paprika och tomater i bitar. Låt musslorna rinna av.
  • Klicka ner kryddsmöret i riset. Rör om och tillsätt ev mer vatten. Lägg ner kyckling, skaldjur och grönsaker.
  • Lägg på locket och låt allt bli varmt. Strö över persilja och servera paellan direkt från woken.
Klart!
Tips:
Energi:

610 kcal

Protein: 41 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Avorioris
2½ dl
Vatten
5 dl
Kycklingfond
3 msk
40 g
Lime
pressad saft av 1
Sambal oelek
1 krm
Stora räkor med skal
500 g
Grillad kyckling
1
Paprika
1
Tomater
3
Musslor, konserverade
225 g
Grovhackad färsk persilja
½ dl