Paella

Paella

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(270 st)

Spansk paella - färgstark och festlig - med saffran, räkor och avorioris. Tillaga och servera den gärna i en stor wok.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör till stekning Normalsaltat 82%
  • ½ pkt saffran à 0,5 g
  • 2½ dl avorioris
  • 5 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 40 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • pressad saft av 1 lime
  • 1 krm sambal oelek
  • 500 g stora räkor med skal
  • 1 paprika
  • 3 tomater
  • 1 grillad kyckling
  • 225 g musslor
  • ½ dl grovhackad färsk persilja

Gör så här:

Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör i en tjockbottnad, stor gryta eller wok. Rör i saffran och ris. Häll på vatten och fond. Låt riset koka på svag värme under lock ca 20 min. Rör ihop smör, limesaft och sambal oelek. Skala räkorna, men spara några oskalade till garnering. Kärna ur paprikan. Skär paprika, tomater och kyckling i bitar. Låt musslorna rinna av. Rör ner kryddsmöret i klickar i riset och ev mer vatten. Lägg ner kyckling, skaldjur och grönsaker. Lägg på locket och låt allt bli varmt. Strö över persilja.

Tips:

Näringsvärden, per port

  • Energi: 610 kcal
  • Protein: 41 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem