Munkla – friterad semla
9 tim
Efterrätt
•
Semlornas semla – brioche, munk och semla i ett. Hur fel kan det bli? Receptet är skapat av Roy Fares, Årets konditor 2010.
Roy Fares
Årets konditor 2010
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Ingredienser
Deg:
Ägg
|
4 |
---|---|
Vetemjöl, 5 dl
|
300 g |
Strösocker
|
½ dl |
Jäst
|
15 g |
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
175 g |
Fritering:
Rapsolja, att fritera i
|
7 dl |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |
Stötta kardemummakärnor
|
1 msk |
Salt
|
1 krm |
Fyllning:
Mandelmassa
|
250 g |
---|---|
Florsocker
|
25 g |
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
½ dl |
3 dl |