Munkla – friterad semla

Munkla – friterad semla

Betyg

(5 st)

Semlornas semla - brioche, doughnut och semla i ett. Hur fel kan det bli? Receptet är skapat av Roy Fares.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Deg:

Fritering:

  • 750 g Arla® Klarifierat Smör alt. olja att fritera i
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk stötta kardemummakärnor

Fyllning:

  • 250 g mandelmassa
  • 25 g florsocker
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl Arla® mjölk Standardmjölk

Gör så här:

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till degen utom salt och smör i en degbunke. Arbeta degen smidig ca 10 min. Tillsätt salt och klicka i smöret lite i taget. Fortsätt arbeta degen tills smöret är inarbetat och degen är glansig och elastisk. Täck degen och låt jäsa i kyl 6-12 tim. Dela degen i 20 delar och forma små bullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa 1,5 tim övertäckta. Värm upp klarifierat smör till ca 140° i en vid kastrull. Fritera munkarna några i taget ca 3 min på varje sida. Ta upp dem och rulla dem direkt i socker blandat med kardemumma. Låt kallna.

Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa, florsocker, kardemumma och vaniljsocker till en slät smet. Tillsätt ev mjölk för att få en lösare konsistens. Vispa grädden. Skär av ett lock på varje munk. Klicka på mandelfyllningen och spritsa eller klicka på grädden. Lägg på locket.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem