Mandelmassa

Mandelmassa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(124 st)

Mandelmassa är inte svårt att göra med en bra mixer. Prova att använda mandlar som inte är skållade, då blir mandelmassan grövre och passar utmärkt till semlor.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 250 g

  • 200 g sötmandel
  • 3 bittermandlar
  • 2½ dl florsocker
  • 1 äggvita

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skålla och skala mandel och bittermandel, låt torka på hushållspapper. Mixa dem mycket fint i matberedare.
  2. Tillsätt florsocker och äggvita och arbeta samman till en slät massa. Tillsätt mer florsocker om massan blir för fuktig, eller eventuellt några droppar vatten om den blir för torr och kompakt.
  3. Tips! Man kan också göra mandelmassa utan att skålla och skala mandeln.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1833 kcal
  • Protein: 44 g
  • Kolhydrater: 177 g
  • Fett: 104 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag